Spesielt utformet benkeplate til hytteprosjekt

Formen på kjøkkenbenken og kummen er kanskje noe av det mest unike vi har laget – og kommer til å lage – noen gang! Her har vi virkelig hentet alt vi kan om presisjon og nøyaktighet og skapt et kunstverk av en kjøkkenbenk.

Vi har flere samarbeidspartnere, og Lød i Kragerø er en av dem. Lød er et møbelsnekkerfirma som leverer skreddersydde løsninger innen innredning og finsnekring til boliger, hytter og restaurantbransjen. Vi har samarbeidet med Lød i mange år, og vet at det alltid kommer interessante forespørsler fra dem – forespørsler som gir oss noe å bryne oss på. En av de mest spennende utfordringene fikk vi da de skulle innrede en hytte i Kragerø i 2021.

Om samarbeidet mellom Morild Interdesign og Lød

Vi er helt avhengig av å ha flinke folk rundt oss, sier Jo Borkhus, medeier og daglig leder av Lød. For oss i Lød er det viktig å levere på kvalitet og gjennomføring, og da må også de vi samarbeider med kunne jobbe etter samme kvalitetskrav som oss. Og det vet vi at Morild Interdesign klarer hver eneste gang. Derfor er vi stolte over å ha et så godt samarbeid med dem.

Spesiell utfordring

Oppdraget som Lød ga oss, var å lage en benkeplate i Corian® til kjøkkenet og en til badet. I tillegg ønsket kunden en spesiallaget vask på kjøkkenet – også den i Corian®.

I dette prosjektet har vi lært mye nytt om hvilke muligheter som finnes med Corian®. Morild Interdesign ble nemlig invitert med i prosjektet med en helt spesiell utfordring; Lød hadde fått i oppdrag å lage en unik kjøkkeninnredning med buet front. De tegnet og designet kjøkkenbenken og en vaskekum med nøyaktige mål på buen og radiusen. Vi var også på plass i løpet av byggeprosessen og gjorde egne mål til benkeplata.

Vi liker å bli utfordret på vår kompetanse, og jobber hardt for å kunne levere akkurat det kundene våre ønsker seg. I dette tilfellet en benkeplate med buer og en vaskekum i atypisk form som skulle harmonere med selve kjøkkeninventaret. De aller fleste kjøkkenbenker har rette kanter – og det samme gjelder for servantene.

Handler om presisjon

Uansett om vår samarbeidspartner har gjort tegninger og oppmålinger på forhånd, ønsker vi å gjøre egne målinger av benken når det er tid for å produsere den. 

Det er viktig for oss i Morild Interdesign å ha kontroll på hele prosessen fra A til Å. Og den viktigste jobben gjør vi når vi kommer og måler opp. Her drar vi stor nytte av presisjon og nøyaktighet, sier Morten Eriksen, markedsansvarlig i Morild Interdesign.

Våre folk har nemlig bakgrunn som båtbygger og børsemaker – to yrker som krever svært god presisjon og oppmålinger på mikromillimeteren.

En av grunnene til å at samarbeidet med Lød går så knirkefritt, er at de også har bakgrunn fra båtbyggerfaget. Båtbygging handler om feinschmeckeri, nøyaktighet og presisjon. Dette drar vi nytte av, og vi opplever samarbeidet svært godt når vi snakker samme språk.

Prosessen

Det er de samme menneskene som følger prosessen fra start til slutt med oppmåling, produksjon og montering. Hele jobben skjer i verkstedet vårt – her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Når selve plata er tilpasset og har fått sin form, kapper vi hull til kum og ev. platetopp med stor nøyaktighet. Her er målet at både kum og kokeplate skal passe 100% uten synlige skjøter.

Også i dette tilfellet ble den atypiske kjøkkenbenken produsert i verkstedet vårt. Vi innrømmer det gjerne – det ble litt knoting i starten. Som det alltid blir når man gjør noe man aldri har gjort før. 

Gode tegninger og tett dialog mellom oss i Morild Interdesign og Lød gjorde likevel at jobben gikk overraskende godt for seg, forteller Eriksen.

Og resultatet? En unik og spennende kjøkkenbenk med buer og vaskekum i samme stil – helt fri for synlige skjøter.

Vil du også ha en unik kjøkkenbenk?

Kontakt oss gjerne for å avtale en prat.