Rengjøring av produkter i Corian

Gratulerer med ditt nye Corian®-produkt! Corian® er et fantastisk komposittmateriale som er sammensatt av 2/3 oppmalt stein og 1/3 akryl. Dette er noe av det mest solide du kan få tak i, og det er helt vedlikeholdsfritt!

Sertifisert forhandler av DuPont Corian®

Morild InterDesign AS ble i 2014 godkjent av DuPont som Quality Network Industrial Partner. Det innebærer at vi har sertifiserte medarbeidere som vet hvordan de kan utnytte materialets egenskaper best mulig. Vi er også godkjent som forhandler av Corian®.

DuPont Corian® er et patentert varemerke som ble utviklet i 1967 for å være brukervennlig og ha lang levetid. Mange velger Corian® fordi de ønsker en vedlikeholdsfri og sømløs løsning på kjøkkenet eller badet. En benkeplate av Corian® gir en myk følelse selv om materialet er hardt og har en poretett overflate. Og det er nettopp overflaten som gjør det enklere å holde platen ren og bakteriefri.

Slik rengjør du din benkeplate i Corian®

Det fine med Corian® er at det er ugjennomtrengelig for både oljer, smuss og andre bakterier. Derfor er dette også et veldig fint materiale å bruke på kjøkkenbenker og som møblement på badet – steder hvor overflatene blir utsatt for mye søl og røff behandling.

Du trenger ikke å tenke på vedlikehold av produktet, kun vanlig rengjøring. Vi anbefaler å vaske overflatene med en fuktig klut, og ev. litt skånsomt rengjøringsmiddel. Fjern overskytende rengjøringsmiddel med en myk klut, skyll overflaten med varmt vann og tørk av med en myk klut. Hvis det er nødvendig, kan du bruke en mikrofiberklut med ammoniakkbasert rengjøringsmiddel, og skyll av med vann. Denne prosessen vil fjerne smuss og eventuelle rester fra overflaten din.

Bruk alltid sirkelformede bevegelser, først fra front til bakerst deretter fra side til side. Sørg for at sirklene overlapper hverandre helt til hele flaten er rengjort.

Vær oppmerksom på at det kan danne seg et kalkbelegg hvis vann får tørke på overflaten. Derfor er det viktig at du tørker godt med en mikrofiberklut for å forhindre dette.

Fjerne vanskelige flekker fra Corian®-benkeplate

Rester av vanskelige flekker kan kreve sterkere rengjøringsmiddel. Eksempler på dette er kaffe, eddik, te, sitronjuice, grønnsaksjuice, fargestoffer, ketchup, saft, lette riper, sigarettmerker, skokrem, blekk, markeringstusj, jod, blod, rødvin og lignende. Bruk en fuktig mikrofiberklut med mildt skuremiddel.

NB: Vi anbefaler ikke å bruke skuremiddel på blanke eller mørke overflater. Enkelte farger kan kreve hyppigere rengjøring for å beholde en jevn overflate.

Hvordan fjerne flekker fra smør eller olje på benkeplata?

Har benkeplata fått flekker fra smør eller olje? Her anbefaler vi at du bruker fortynnet blekemiddel som du påfører med en mikrofiberklut. Skyll området flere ganger med varmt vann (det vil si vask over med en ny klut uten rengjøringsmiddel eller blekemiddel) før du tørker over med en ny, tørr klut. Sørg for at du får tørket opp alt, så unngår du kalkbelegg på benkeplata.

Vær obs på at blekemiddel kan forårsake misfarging hvis du ikke fjerner det godt nok. Pass derfor på at du skyller godt med vann etter behandling.

Slik tar du bort kalkbelegg, såpe og mineraler fra Corian®-overflater

Bruk mikrofiberklut og gni vanlig kalkbeleggfjerner eller eddik over flekken, la det virke i 2-4 minutter før du skyller området grundig med vann. Bruk så en ren, tørr mikrofiberklut til å tørke overflaten. Sørg for at du får bort alle rester etter middelet.

Neglelakkflekker på benkeplata

Selv neglelakk trenger ikke inn i materialet, og kan fjernes fra din benkeplate i Corian®. Bruk en mikrofiberklut og gnien neglelakkfjerner uten aceton over flekken. Pass på at du skyller godt flere ganger med varmt vann, før du tørker av med en ren, tørr og myk klut. Hvis flekken fortsatt er synlig, kan du prøve å pusse forsiktig på flekken med svært fint sandpapir før du gjentar prosessen. Hvis flekken fortsatt ikke forsvinner, kan du kontakte oss for videre hjelp.

Slik forhindrer du permanente skader på ditt Corian®-produkt

Det er viktig at du følger disse retningslinjene for å forhindre permanente skader på ditt Corian®-produkt. Unngå å bruke sterke kjemikalier som malingsfjerner, ovnsrens, syrebasert slukrens, acetonbasert neglelakkfjerner og lignende produkter på overflaten av Corian®.

Hvis uhellet skulle oppstå, anbefaler vi at du skyller overflaten grundig med vann med én gang.

Unngå bruk av metallskrape, stålbørste eller andre metallgjenstander til å fjerne flekker, maling, riper eller annet. Hvis du får utfordringer med å fjerne flekker, eller overflaten får større riper, skal du ta kontakt med oss. Det er viktig at du ikke gjør noe som kan gi benkeplata permanente skader. De fleste skader og riper kan slipes ned og rettes opp, så lenge man gjør det på riktig måte.

Corian® på kjøkkenet

Vedlikehold av vasker

Fjern alle fett- og oljerester fra matlagingen i vasken. Bruk et skånsomt rengjøringsmiddel eller overflaterens. Du kna gjerne bruke en mild skurepad eller svamp hvis det er behov for det. Fyll vasken med fortynnet husholdningsblekemiddel (25% blekemiddel og 75% vann) og la det virke i 30 minutter. Skyll deretter godt med vann. Når du har gjort dette, får du en flott og ren vask uten store anstrengelser.

Unngå varme og andre skader

Selv om Corian®-produkter tåler ekstremt mye, bør du unngå direkte varme så godt det lar seg gjøre. Sett alltid varme gryter og panner på gryteunderlag eller en beskyttende matte i vasken hvis du har varme steke-/kokekar. Du må aldri sette varme steke-/kokekar direkte på Corian®-benken eller i en vask av Corian®. Dra aldri varme gjenstander fra koketoppen og ut på kjøkkenbenken.

Tips: Morild InterDesign kan tilby nedfreste stenger i rustfritt stål ved siden av koketoppen. Stengene er enkle å ta opp for vask og rens. Dette gjelder ved bestilling av ny Corian®-benkeplate.

Som de fleste andre vasker kan en Corian®-vask ta skade av kokende vann uten at man lar kaldt vann renne i vasken samtidig. Hvis du har en vannkran med kokende vann, må du alltid benytte en beholder til å samle opp det kokende vannet. Kokende vann kan nemlig skade i og rundt vasken.

Du må ikke hakke eller skjære direkte på en Corian®-overflate. Bruk skjærefjøl til dette.

Tips: Morild InterDesign har et stort utvalg av kummer og vasker i Corian®med stålbunn. Dette vil minimere skader fra kokende vann, rødvinsflekker og så videre. Stålbunnen kan også leveres emaljert i hvit eller sort.

Corian® på badet

Har du en servant eller et badekar av Corian®, anbefaler vi at du rengjør jevnlig. Flekker kan du ta bort med varmt vann eller mildt rengjøringsmiddel. Dette vil fjerne det meste av smuss og flekker. Bruk rengjøringsmiddel av gel eller krem (men ikke skurekrem) og en myk skurepad eller svamp. Husk å skylle området grundig etterpå og tørke over med en ren, tørr klut til slutt. Gjør du det, sørger du for at den opprinnelige matte overflatefinishen varer.

Enkelte stoffer, som blekk, kosmetikk og fargestoffer kan avsette farge på overflaten hvis de blir værende en stund før du behandler dem. Hvis du ikke får bort flekkene med mildt rengjøringsmiddel, kan du lese avsnittet Fjerne vanskelige flekker fra Corian®-benkeplate.

Vår kvalitetsgaranti

Med jevnlig rengjøring sørger du for at ditt Corian®-produkt vil fortsette å se nytt og fresht ut i mange år. En overflate fra DuPont Corian® har en såkalt Limited Installed Warranty når den er oppmålt, produsert og montert av en Corian Industrial Partner. Det vil si at benkeplaten har en garanti mot produksjons- og installasjonsfeil i 10 år. Her kan du lese mer om DuPonts kvalitetsgaranti.